Anders Lundt Hansen
Gennem tiden har jeg skrevet mængder af artikler, hovedsagligt til Weekendavisen, men også til andre medier.
De fleste er om forskellige aspekter af middelalderen, men også andre emner dukker op. Her er et lille udpluk:
Danskhed. Allerede i den tidligste middelalder fra det femte århundrede og frem kan man tale om en dansk identitet, påviser ny ph.d.-afhandling. Det var dog ikke den samme identitet som nutidens ”danskhed”, der stadig er en konstruktion fra 1800-tallet.
Af Anders Lundt Hansen
Bragt i Weekendavisen #7, 17. februar 2017, sektionen ”Ideer”. Læs her.
Økonomi og natur støder sammen på Amager Fælled, hvor Københavns eneste stykke originale natur har fået et prisskilt om halsen. Lokale beboere protesterer, og hvorfor siger politikere, at salget er nødvendigt, når prisen kun er en dråbe i det hav af gæld, som Ørestaden svømmer rundt i? Kigger man nøje efter i de svært gennemskuelige regnskaber, kan der vise sig en løsning. Midlerne til at redde fælleden kan ligge gemt i tallene, men er der politisk vilje til at bruge dem?
Af Anders Lundt Hansen
[Link] Bragt på Peblish.dk 7. februar 2017. NB: kræver betaling, 10 kr.
Mordet i Finderup. Det er kun et spor af et spor, men det er nok til at kaste nyt lys over danmarkshistoriens mest betydningsfulde mord. Historiker Svend Clausen tager os tilbage til Laden.
Af Anders Lundt Hansen
Bragt i Weekendavisen #47, 25. november 2016, sektionen ”Ideer”. Læs her.
Identitet. Vikinger og andre kampgrupper i Nordens middelalder brugte teambuilding og ritualer til at opnå sammenhold i multietniske og multisociale krigergrupper
Af Anders Lundt Hansen
Bragt i Weekendavisen #36, 9. september 2016, sektionen ”Ideer”. Læs her.
Irerne var så uciviliserede, at de kunne korrumpere enhver englænder, mente kongen. Han besluttede at adskille barbarerne fra de civiliserede englændere og forbyde alt irsk – fra sex til boldspil.
Af Anders Lundt Hansen og Jeppe Nybye
[ Link] Bragt på historienet.dk 25. oktober 2016.
Dyreliv. Hvert år i december sortner himlen over den lille nationalpark Kasanka i det afrikanske land Zambia, og milioner af flagermus mæsker sig i parkens frugttræer. Kasanka er også et vigtigt åndehul for andre dyrearter i Zambia, men de skal være på vagt for krybskytter.
Af Anders Lundt Hansen
Bragt i Weekendavisen #49, 4. december 2015, sektionen ”Faktisk”. Læs her.
Hvad er det, Den lille Havfrue kigger så længselsfuldt efter? Hvis du bedst kender eventyret om den lille havfrue i Disney-version, så hold godt fast: Der er noget som turistguiderne på Langelinie ikke fortæller, hverken om H. C. Andersens eventyr eller om brygger Jacobsens statue.
Af Andes Lundt Hansen
[Link] Bragt på Peblish.dk 12. december 2015. NB: kræver betaling, 10 kr.
Paradigmer. En analyse af den udvikling Tolkiens dværge gennemgår i hans værker, afspejler racismens udviklingshistorie i det 20. århundredes Europa.
Af Anders Lundt Hansen
Bragt i Weekendavisen #13, 27. marts 2015, sektionen ”Ideer”. Læs her.
MENU