Legendernes Danmark

Byvandringer

 

Slagmarker i København

I dag er det trafikstøj og cykelklokker der lyder i Københavns gader men gennem tiderne har det været lugten af krudtrøg og lyden af krigsråb og dødsskrig der rungede mellem husmurene.

   Mange af Danmarkshistoriens mest dramatiske begivenheder fandt sted i København, og de var sjældent fredelige. På godt og ondt var de med til at forme den måde byen ser ud på i dag, og hvis man kigger grundigt efter kan man i gaderne i dag se spor af fortidens blodige bataljer.

 

 

Historiske Herlev

Herlev er den arketypiske forstad. Villaer og etageejendomme rullet ud over hvad der for 70 år siden var marker og stråtækt landsbyidyl. Men lad mig vise rundt, og de skjulte tegn viser sig i byen og landskabet, som peger tilbage mod den verden der ligger under overfladen. Så ser man at Herlev er et som et aftryk af danmarkshistorien. Hele landets DNA kan aflæses i huse, gader og landskab, lige fra dengang isen lagde Herlevs marker til rette, og til velfærdsstatens opståen og krise.

 

 

 

København Zoo

Hvad er menneskets rolle i verden? Det store spørgsmål kan man få nogle overraskende svar på ved at rejse gennem zoologisk haves historie. I zoo mødes dyr fra hele kloden i omgivelser der er fuldstændigt kontrolleret af mennesker. Derfor spejler haven hvordan vi mennesker gennem tiden har set vores funktion og formål i verden.